KALEVIPOJA MUUSEUM ON AVATUD

Rahvuseepos „Kalevipoeg“ on Eesti kõige tõlgitum teos. See lugu meie muinaskangelasest väärib avastamist ja pole paremat kohta selle tegemiseks kui Kalevipoja Kojas Jõgevamaal.

Kalevipoja muuseum renoveeriti 2020. aastaks põhjalikult ning siin on võimalik hiidsangari seiklustest osa saada läbi interaktiivsuse, mängude, filmide ja muude põnevate võimaluste. Lisaks ootavad külastajaid Kalevipoja mänguhoov ja seikluspark.

Kalevipoja Koda asub Kääpa külas, just siia rajas eepose kangelane oma künnivaod. Kääpa leiad Mustvee vallast, 36 kilomeetrit Jõgevalt, 21 kilomeetrit Mustveest, 35 kilomeetrit Tartust.

Muuseum on avatud 1. juuni-31. august iga päev 11-18 ja 1. september - 31.mai K-P 10-17. Seikluspark juunist augustini iga päev 11-18, muul ajal ettetellimisel. 

23.veebruaril, 23.detsembril, 22.juunil sulgeme kolm tundi varem. Suletud: 24.veebruaril, 23.-24.juunil, 24-26.detsembril, 31.detsembril ja 1.jaanuaril 

Liitu muuseumi uudiskirjaga siin! 

  • Kultuuritee poolt välja antud märgisega "Siin on COVID-19 turvaline" kinnitame, et järgime meie tegutsemisvaldkonnale kehtestatud Vabariigi Valitsuse korraldusi ja Terviseameti juhiseid, hoiame end nende järgimiseks infoga pidevalt kursis ning aitame külastajatel täita kohapeal viiruse vältimise reegleid.

     

 

 

 

 

 

Miks tulla
kooli või klassiga?

Kalevipoja muuseum annab noortele võimaluse eepose legendi avastada väga kaasaegsel moel. Erinevates ruumides saab kogeda muinaskangelase tegusid, panna proovile oma teadmised ja kinnistada kirjanduse tunnis räägitut ning raamatust loetut.

Lisaks pakub Kalevipoja muuseum ka kunstilise elamuse, sest eepose peategelane on pakkunud ainest väga paljudele Eesti kunstnikele. Milline hiidsangar nende pilgu läbi oli, seda saabki uues muuseumis kogeda.

Loe rohkem, mida koolidele ja klassidele pakume

Grupibroneeringuks kliki siia

Miks tulla
perega?

Kalevipoja Koda pakub rohkelt avastamisrõõmu ka peredele. Muuseumis on palju huvitavaid tehnilisi lahendusi nii vanematele kui suurematele lastele, samas leiavad kindlasti tegevust kõige väiksemadki külastajad.

Kohe muuseumi kõrval asub Kalevipoja mänguhoov, kus saab turnida kangelase hiiglaslikel toolidel, kiikuda võimsal kahemehesael või uudistada ringi kunagistes taluhoonetes, milles on peidus rohkelt vana aja asju.

Ja muidugi tasub panna oma hirmud proovile seikluspargis, kust leiab ronimiseks nii kõrg- kui madalraja.

Loe seikluspargi kohta lisaks.

MIS TOIMUB?